Angst er ikke udløst af kriser og traumer

Del gerne opslaget

Angst, Freud

Angst er ikke udløst af kriser og traumer

Vidste du, at angst ikke (som vi har troet på siden Freud) er udløst af de kriser og traumer der rammer os, når livet bider os i numsen?
Det er heller ikke udløst af at være vokset op i en dysfunktionel familie. Ej heller af at have haft en far der drak eller en mor der ikke kunne vise kærlighed. Det kan være smertefuldt og traumatisk nok i sig selv. Men det er ikke det der senere hen udløser angst, stress, depression og OCD, som vi
tidligere har troet.

Sindet er ikke en rygsæk der skal tømmes

Sindet er ikke en rygsæk der skal tømmes og fortiden skal ikke endevendes igen og igen. Tvært imod. Jo mere vi tror på, at sindet heler sig selv, stille og roligt over tid – og at vi selv har kontrol over hvad vi vælger at dykke ned i på den lange bane – jo bedre fungerer vi mentalt.
De mennesker der har den evne med sig, som en medfødt gave, udvikler meget sjældent psykiske belastningsreaktioner – fordi de netop ikke tænker tingene til døde og tygger drøv på tankerne.

Du kan også få kontrol over dine tanker og følelser

Vi kender alle et menneske i vores familie eller nærmeste omgangskreds, der stort set aldrig dvæler ved fortiden, simpelthen fordi det ingen mening giver for dem. Og fordi de ved, at de ikke behøver at gøre det og kun får det værre hvis de gør.

De af os der ikke har fået evnen smidt gratis i nakken i vuggegave, kan heldigvis lære at vi HAR kontrol, på relativt kort tid. Det er en medfødt evne – den skal bare lige vækkes og tunes.
HUSK; Du er altid kun én tanke væk fra at være ok.
Admin

Admin

Har du noget på hjertet?

Seneste Youtube video

Følg HeartTeam på facebook

Seneste blogindlæg

Om mig

Jeg har arbejdet indenfor feltet angst, stress, depression og andre psykiske belastninger de sidste 13 år og har mere end 8.000 klientsessioner bag mig. Jeg er optaget af at hjælpe mennesker til forandring, på en fuldstændig enkel og jordnær måde. Terapi behøver ikke at være en tung og trist sag og jeg er kendt for at skabe håb hos mine klienter, med lethed og ikke mindst humor i behandlingen. Læs mere >>

Skriv op til mit nyhedsbrev

Så går du ikke glip af næste blogindlæg