Hvad er
HeartMath meditation?

HeartMath meditation – når dit nervesystem trænger til ro

Inner Balance Coherence Plus

HeartMath meditation bliver hurtigt din bedste ven, når tanker og følelser raser i kroppen og styrer hverdagen i en negativ retning.
Den tilstand, hvor det eneste man ønsker sig fred og ro fra overtænkning, stress, angst eller depression.  En magisk knap man kan slukke på, så man kan tænke en klar tanke og mærke sig selv.

HeartMath er en hurtig og effektiv metode til et overbelastet nervesystem. Du vil kunne mærke en positiv forskel i kroppen med det samme. Det gælder, hvad enten du lider af angst, stress, depression eller andre belastninger. Du får hjælp til at finde den ro, der er så umådelig svær at finde selv.

Glem alt om traditionel meditation, hvor du skal sidde med lukkede øjne og betragte de tanker, du så inderligt gerne vil væk fra. Sensorens funktion minder mest om den feedback man får fra et puls-ur, når man træner fysisk. Her er det blot feedback fra dit nervesystem og dit hjerte, der guider dig ind i en tilstand hvor hele dit system slapper fuldstændig af og restituerer. Du vil mærke en markant forskel på hvordan du har det, før og efter træningen. 

HeartMath bruges af Team Danmark

Jeg har undervist Team Danmarks psykologer og idrætsfysiologer i brugen af HeartMath i forbindelse med restitution. De har brugt HeartMath teknologien til at lære deres top-atleter at slappe af og restituere sig til OL i London i 2012 og i Rio i 2016.

I Ud & Se med DSB fra juli/august 2016, kan du læse om hvordan OL skytten Torben Grimmel bruger HeartMath’s prisvindende system til at komme i “the zone”.

Så det er altså ikke kun hvis du er plaget af angst eller stress, at du kan have glæde af HeartMath. HeartMath er også fantastisk, hvis du “bare” har lyst til at lære at finde mere indre ro. Hvis du hører til dem der har prøvet at lære meditation og mindfulness utallige gange uden held, så er HeartMath noget for dig. Hvis du vil lære at finde både fysisk og psykisk ro, så kan du booke en tid her, eller bestille din egen Inner Balance Coherence Plus Sensor i vores webshop her.

Vestens teknologi kombineret med Østens filosofi

HeartMath kombinerer Vestens teknologi og Østens ældgamle filosofier. Det er et prisvindende system udviklet på HeartMath Instituttet i USA. Daglig brug giver hurtigt ro og balance i et belastet nervesystem. HeartMath bliver hurtigt din nye, ”bedste ven” i en kaotisk hverdag. Og hver session tager kun ca. 10 minutter.

Inner Balance Coherence Plus Sensor, hvordan?

Under træningen benytter man en lille øre-sensor, en Inner Balance Coherence Plus Bluetoth Sensor, der kobles til din telefon eller tablet via en gratis app. App’en viser konstant, hvordan dine tanker og følelser påvirker din hjerterytme og om du er i psykisk balance eller ubalance. Herefter guides du ind i en tilstand, hvor en kombination af åndedrætsteknik og et bestemt følelsesmæssigt, positivt fokus, får dit nervesystem til at falde helt til ro.

Det er denne tilstand af indre fred dit nervesystem har “glemt” – og som skal genoprettes. 

Den moderne teknologi hjælper dig altså til at finde den ro inden i, der er så svær at opnå selv. Sensoren fra HeartMath er et tilbud til helt almindelige mennesker om at lære at finde indre ro og balance på en videnskabelig baseret, målbar og effektivt måde.  

Og udfyld dine kontaktoplysninger, så ringer jeg dig op, helt uforpligtende.

Hvordan hænger hjerterytme sammen med hvordan vi har det?

Når du er stresset, urolig, bange, ked af det eller ophidset bliver rytmen i dit hjerte uregelmæssig. Hjertet sender konstant signaler til hjernen via nervesystemet. Så snart hjernen opfanger disse urolige signaler, startes kroppens stressrespons automatisk. 

Det er ikke noget problem på den korte bane – det kan kroppen sagtens klare. Udfordringen er, hvis uro og angst efterhånden går hen og bliver din daglige følelsesmæssige diæt.

Når hjerterytmen (HRV’en, som er afstanden og rytmen imellem de enkelte pulsslag) – og derigennem kroppen – bringes ud af balance, forsvinder din indre ro som dug for solen. Rytmen i vores hjerte og vores følelser og tanker hænger nemlig uløseligt sammen. Når følelser og tanker ikke samarbejder, så mister vi vores evne til at balancere i hverdagens udfordringer.

HeartMath metodens gavnlige virkninger

HeartMath kan bringe os tilbage til en mere direkte oplevelse af den kvalitet der er i  nærvær, klarhed, fokus, kreativitet og glæde. En oplevelse af at komme hjem til sig selv. For er der noget man er bange for, når nervesystemet er i ubalance over længere tid, så er det at man aldrig får det bedre. Det gør du, men det kræver at du bruger sensoren 1-2 gange daglig á ca. 10 minutter.