Angst, stress og depression er ikke tilstande
du skal lære at leve med

Effektiv behandling af angst, stress, depression og overtænkning med De 3 Principper

Angst, stress og depression er ikke tilstande du skal lære at leve med. Men det tilstande, der hurtigt kan gøre livet næsten ubærligt og som kan forvandle et helt normalt liv, til et liv der konstant kredser om indre uro og ubehag. Mange af ens tanker starter pludselig med et “hvad nu hvis….” og verden udvikler sig over tid til et utrygt og farligt sted at være.

Kan du genkende det her?

– Du skanner konstant dig selv for at mærke efter, hvordan du har det. Værre eller bedre end i går?

– Din hjerne føles som om den kører på kogevask, og du har svært ved at lade være med at løbe med dine tanker.

– Du bruger store mængder af energi på kontrol, at knække koden eller at “regne den ud” – for at føle dig tryg i verden.

– Du grubler og bekymrer dig alt for meget  – og at din krop er konstant  i alarmberedskab.

– Du har forskellige skræmmende fysiske symptomer, som suger opmærksomhed til sig.

– Du er på Google hver dag – især sent om aftenen og om natten, for at forsøge at berolige dig selv, men opnår bare at blive endnu mere skræmt.

– Du undgår (eller skruer ned for) helt almindelige ting som rejser, nye mennesker, transport, indkøb, sammenkomster eller familiefødselsdage.

– Du har svært ved at sove alene, gå ud og handle, gå i bad uden at døren står vidt åben, køre bil (slet ikke på motorvej) eller at tage offentlig transport.

Hvis du kan genkende en eller flere at tingene på listen, så er der en god chance for at du lider af overtænkning – som kan give sig udslag i enten angst, stress eller depression.

Ny forskning omkring psykiske belastningssymptomer og deres årsager

Al nyere forskning omkring psykisk mistrivsel peger på, at det er den store mængde af tid og opmærksomhed, du bruger på bekymringer, negative tanker og grublerier, der er den egentlige årsag til at du har det dårligt. Du kommer til at tro at dine tanker er en afspejling af virkeligheden eller af dine omstændigheder. Alle mennesker har ubehagelige og belastende tanker, det er helt normalt. Men det er ikke alle mennesker der bruger en god del af deres vågne tid på at beskæftige med dem. 

Og selv om du virkelig gerne vil holde op med at have det sådan, så er den dårlige nyhed, at det ikke er en tilstand du rationelt kan tænke sig ud af. Tvært imod, så er det at du konstant tænker over hvorfor du har det sådan, hvordan du kan få det bedre, hvorfor det lige er dig der har det sådan og hvornår det næste lammende ubehag kommer, med til at vedligeholde dine symptomer.

Og udfyld dine kontaktoplysninger, så ringer jeg dig op, helt uforpligtende.

Hvad nu hvis jeg aldrig får det bedre?

Stort set alle kan mærke en positiv ændring på deres symptomer, allerede efter første samtale. Det giver håb. For er der noget man er bange for når man har angst, stress eller depression, så er det at man aldrig får det bedre. Eller at symptomerne skal udvikle sig, så man får en “rigtig” psykisk sygdom eller bliver alvorligt fysisk syg, af at have alle de opslidende symptomer.

Du kan ikke tænke dig ud af din tilstand

For mennesker der ikke lider af disse belastninger kan dine symptomer synes irrationelle, uforståelige og helt ude af proportioner med virkeligheden. Men for dig der oplever det, er det mere end virkeligt.  Hele kroppens alarmsystem er tunet ind på kamp eller flugt. Din rationelle hjerne (pandelapperne) er sat fuldstændig ud af spillet – og du er uden for rækkevidde af sund fornuft. Du er i dine følelsers vold – og det er ikke noget rart sted at være. Det gælder, uanset hvilken type psykiske belastninger du lider af.

I løbet af kort tid vil hele dit nervesystem køre på fuldt blus, og sende signaler ud til kroppen om, at verden er farlig. Pludselig er du i konstant alarmberedskab og din krop får aldrig rigtig mulighed for at restituere sig. Det er en tilstand du ikke kan tænke dig ud af, på et rationelt niveau og inden du får set dig om, er det at være i konstant alarmberedskab blevet kroppens normaltilstand.

Bekymringer, grublerier og negative tanker

Oven i det – og ikke mindst på grund af det – kæmper du med bekymringstanker om fremtiden og grublerier om fortiden. Et lille rødt mærke på armen kan blive til et sikkert tegn på kræft. Kommer kæresten 5 minutter for sent, ligger han helt sikkert død på motorvejen. Politiet ringer på lige om lidt. Var det ikke en sirene fra en ambulance jeg hørte lang væk? Jeg skal være alene resten af mit liv. Huset skal sælges, børnene vokser op som kriminelle, fordi de ingen far/mor har haft – osv. osv. Der opstår et pinefuldt bombardement af katastrofetanker, som du ikke kan aflede med viljens kraft eller fornuften. Hos nogle mennesker kører disse bekymringer og grublerier i næste alle vågne timer.

Og udfyld dine kontaktoplysninger, så ringer jeg dig op, helt uforpligtende.

Når du har mange fysiske symptomer

I terapien kan man arbejde sideløbende med HeartMath  meditation, hvis man døjer meget med fysiske symptomer. I så fald får du adgang til en indtalt meditation med musik under, der dæmper uroen og de ubehagelige kropslige symptomer.

HeartMath er en moderne, vestlig og videnskabelig udviklet meditation mod angst, stress og depression. Den kun tager 8-9 minutter. Du sidder helt almindeligt i en stol – og øvelsen kan udføres hvor som helst og når som helst.

De Tre Principper – lær at tænke mindre

Terapien gør dig mere bevidst om hvor meget tid og opmærksomhed du har givet de tanker og følelser, der tidligere har styret dit liv i en uheldig retning. Igennem samtalerne bliver du peget i en ny og hjælpsom retning.

 I terapien vil du opleve at få kontrollen over dit liv tilbage igen. At lade bekymringerne, grublerierne og de negative tanker være, uden at give dem nær så meget tid og opmærksomhed. Effekten kan mærkes med det samme. Det eneste der fodrer din tilstand er nemlig dit store engagement og optagethed af tankerne. Når de minimeres og begrænses, så har din angst ikke noget at leve af mere. 

Priser

En session varer 1 time  og koster kr. 1.200,-. 

For virksomheder er prisen kr. 1.200,- plus moms pr. time.

Tidsbestilling

Du kan selv bestille tid lige her: Book tid

Der er mulighed for behandling i Gentofte – eller på Zoom, hvis du ønsker onlineterapi.

OBS! Behandlingen kan også foregå på engelsk