Sig farvel til stress – og få dit liv tilbage med metakognitiv terapi

– Kender du det? Du har pandehår i nakken, dine tanker er kaotiske og du er begyndt at få symptomer fra kroppen. Der er mindre og mindre overskud,  lyst og tid til alt det sjove – og dig selv. Du bider måske også lidt af dine omgivelser og der er ikke megen humor tilbage på kontoen. Du kan ikke nyde hverdagen, du er glemsom, fraværende, kortluntet og du er begyndt at spekulere på, om der er noget galt med din hjerne. Og hvad nu hvis det aldrig bliver bedre?

Hvis du kan genkende dig selv, bare lidt, så kunne det være tegn på at dit nervesystem er overbelastet og at du muligvis har stress i større eller mindre grad. Så er det nu du skal læse videre. De fleste af mine klienter behøver kun 5-6 sessioner for at være godt videre og kunne sige endegyldigt farvel til deres stress. Du kan vælge at blive behandlet i klinikken i Gentofte – hvor jeg har både individuel behandling og behandling i grupper – eller online, hvis du bor langt væk eller har svært ved at forlade dit hjem.

Behandling der virkerKontaktknap, ny

Jeg arbejder med en kombination af metakognitiv terapi og HeartMath. Mere end 8 ud af 10 kan mærke en positiv ændring på deres stress-symptomer, allerede efter første session. Det giver håb. For er der noget man er bange for når man har stress, så er det at det aldrig går væk – og at livet for altid vil føles kaotisk og lidt skræmmende. Langt de fleste af mine klienter behøver kun 5-6 sessioner for at være godt videre og kunne sige endegyldigt farvel til deres stress.

Først skal nervesystemet bringes mere i ro

HeartMath sigter målrettet mod at få løst op for det fastlåste nervesystem. HeartMath er en moderne, vestlig og videnskabelig testet metode mod stress, angst og depression, der kun tager 10 minutter. Du sidder helt almindeligt i en stol – øvelsen kan udføres hvor som helst og når som helst – og skal også trænes hjemme.

Glem alt om traditionel meditation, hvor du skal sidde og betragte de tanker du kæmper så meget med. Allerede efter første session vil du mærke tydelige tegn på bedring. Det er med til at give håb. De stressende tanker og følelser, der før stod i kø, vil være trådt mere i baggrunden. Åndedrættet er roligere – og de fysiske symptomer fra kroppen er mindsket.

Derfor har du det dårligt

Den nyeste forskning fra England og Norge viser, at det er den store mængde af tid og opmærksomhed, du bruger på bekymringer, negative tanker og grublerier, der er den egentlige årsag til at du har det dårligt. Alle mennesker har nemlig negative tanker, det er helt normalt. Men det er ikke alle mennesker der bruger en god del af deres vågne tid på at rode med dem.

Og selv om du virkelig gerne selv vil holde op med at have det sådan, så er den dårlige nyhed, at det ikke er en tilstand du rationelt kan tænke sig ud af. Tvært imod, så er det at du konstant tænker over det, med til at vedligeholde din stress. Den gode nyhed er, at det kan der gøres noget ved.
85 % behøver nemlig kun 4-6 sessioner for at være godt videre og kunne sige endegyldigt farvel til deres stress.

Metakognitiv terapi

Den metakognitiv terapi gør dig mere bevidst om hvor meget tid og opmærksomhed du har givet de tanker og følelser, der tidligere har styret dit liv i en uheldig retning. Bekymringer, grublerier og negative tanker er almindelige hos alle mennesker. Dem har vi alle. Det er først når vi begynder at bruge for meget tid og opmærksomhed – og beskæftige os for meget med dem, at de bliver et problem. I terapien lærer du, ved hjælp af metakognitive værktøjer, at blive direktør i eget hoved igen. At lade bekymringerne, grublerierne og de negative tanker være, uden at give dem nær så meget tid og opmærksomhed. Med andre ord: Du lærer at “lade lortet være”.

Din indsats

Behandlingen virker kun, hvis du er indstillet på at øve dig hjemme, imellem samtalerne. Det betyder, at du skal afsætte 2 x 10 minutter til træning af HeartMath daglig og være villig til at integrere små ændringer i din hverdag. Men bare rolig – du bliver hurtigt afhængig og vil ikke undvære det. Og du vil hurtigt vil få det bedre.

Tidsbestilling

Du kan bestille tid lige her: Book tid

Der er mulighed for behandling i Gentofte – eller på Skype hvis du foretrækker det.

 

 

 

Updating…
  • Ingen produkter i kurven.