Sig farvel til stress – og få dit liv tilbage med metakognitiv terapi og HeartMath

Stress er ikke en tilstand du skal lære at leve med, eller noget som gør dig specielt sårbar resten af livet. Med metakognitiv terapi og HeartMath får du værktøjer, der ikke kun hjælper dig af med din stress her og nu. Du lærer også at holde balancen fremover – selv når livet udfordrer dig og viser tænder.

Metakognitiv terapi og HeartMath er to af verdens mest effektive og evidensbaserede stressværktøjer. I kombination hjælper de dig med at få ro på tankerne og ikke mindst fjerne de fysiske symptomer på stressen. Mere end 95 % af mine klienter kan mærke en markant positiv ændring på deres symptomer, allerede efter første session. Det giver håb. For er der noget man er bange for når man har stress, så er det at stressen aldrig går væk. At livet for altid vil føles kaotisk, overvældende og skræmmende.

Derfor har du det dårligt

Den nyeste forskning fra England og Norge viser, at det er den store mængde af tid og opmærksomhed, vi bruger på bekymringer, negative tanker og grublerier, der er den egentlige årsag til at vi får stress. Det er altså ikke så meget vores livsomstændigheder eller mængden af arbejde, men mere det vi tænker om vores omstændigheder, der er udfordringen. Alle mennesker har nemlig bekymringerstanker, det er helt normalt. Men det er ikke alle mennesker der bruger en god del af deres vågne tid på at rode med dem.

Så selv om du virkelig gerne vil holde op med at have det sådan, så er den dårlige nyhed, at det ikke er en tilstand du rationelt kan tænke dig ud af. Tvært imod, så er det paradoksalt nok det, at du konstant tænker over din stress, og hvad du kan gøre for at komme af med stressen, der er med til at vedligeholde den. Den gode nyhed er, at det kan der gøres noget ved.

Har jeg stress?

Kontaktknap, ny

Hvis du har stress, så vil du typisk opleve, at der bliver mindre og mindre overskud,  lyst og tid til alt det sjove og til dig selv. Du bider måske også lidt af dine omgivelser og der er ikke megen humor tilbage på kontoen. Du nyder ikke hverdagen og glæder dig mest til weekend eller ferie – hvor du så alligevel ikke formår at slappe helt af.

Måske er du også begyndt at spekulere på, om der er noget galt med din hjerne, for du er blevet glemsom, fraværende og kortluntet. Og hvad nu hvis det aldrig bliver bedre? Du overtænker, grubler og bekymrer dig. Det virker bare ikke.

I takt med at du løber hurtigere og hurtigere, skruer du tilsvarende ned for dit sociale liv og alt det, der tidligere gjorde dig glad. Du kan være oftere syg end du plejer, være mere distræt eller sågar føle dig desorienteret – og måske endda ude af stand til at føle ægte glæde og begejstring.

Kender du det?

Hvis du kan genkende dig selv, bare lidt, så kunne det være tegn på at dit nervesystem er overbelastet og at du muligvis har stress i større eller mindre grad. Så er det nu du skal læse videre. Du kan vælge at blive behandlet i klinikken i Gentofte – hvor jeg både laver individuel behandling og behandling i grupper – eller online, hvis du bor langt væk eller i udlandet.

Behandlingen

Selve behandlingen er en kombination af to evidensbaserede metoder mod stress, der begge er udviklet igennem mange års forskning. Begge metoder dæmper aktiviteten markant i den del af din hjerne, der har med følelserne at gøre (det limbiske system). Samtidig øges aktiviteten i dine pandelapper (den kognitive hjerne), så du igen kan tænke klart, rationelt, kreativt og strategisk – i stedet for at være i dine følelsers vold.

HeartMath

HeartMath er første skridt på vejen til at få det bedre. Du får en lille clips (Inner Balance Sensor) på øret, der kobles til en App – som du også skal bruge under din hjemmetræning. Den minder lidt om den feedback man får fra et puls-ur, når man træner fysisk. Her er det blot feedback fra dit nervesystem og dit hjerte, der guider dig ind i en tilstand hvor hele dit system slapper fuldstændig af og restituerer sig. Du vil mærke en markant forskel på hvordan du har det, før og efter.

Glem alt om traditionel meditation, hvor du skal sidde og betragte de tanker du kæmper så meget med. Allerede efter første session vil du mærke tydelige tegn på bedring. Det er med til at give håb. De stressende tanker og følelser, der før stod i kø, vil være trådt mere i baggrunden. Åndedrættet er roligere – og de fysiske symptomer fra kroppen er mindsket eller helt væk.

Metakognitiv terapi – lær at tænke mindre

Den metakognitiv terapi gør dig mere bevidst om hvor meget tid og opmærksomhed du har givet de tanker og følelser, der tidligere har styret dit liv i en uheldig retning. Bekymringer, grublerier og negative tanker er almindelige hos alle mennesker. Dem har vi alle. Det er først når vi begynder at bruge for meget tid og opmærksomhed – og beskæftige os for meget med dem, at de bliver et problem. I terapien lærer du, ved hjælp af de metakognitive værktøjer, at blive direktør i eget hoved igen. At lade bekymringerne, grublerierne og de negative tanker være, uden at give dem nær så meget tid og opmærksomhed. Med andre ord: Du lærer at “lade lortet være”. Det eneste der fodrer din stress er nemlig dine bekymringer, grublerier og negative tanker. Når de minimeres og begrænses, så har din stress ikke noget at leve af mere.

Og så kigger vi hverdagen efter i sømmene

Når du har fået helt ro på dit system, så begynder vi arbejdet med at kigge din hverdag efter i sømmene. På den lange bane skal der måske justeringer til, så der bliver tid og overskud til at leve et liv, i stedet for at kæmpe en krig!

Din indsats

Behandlingen virker kun, hvis du øver dig hjemme, imellem samtalerne. Det betyder, at du skal afsætte 2 x 10 minutter til træning af HeartMath daglig og at du skal være villig til at integrere små ændringer i din hverdag. Men bare rolig – du bliver snart afhængig og vil ikke undvære det. Og du vil hurtigt opleve at få det bedre.

Langt de fleste af mine klienter behøver kun 5-6 sessioner for at være godt videre – vel at mærke uden at få tilbagefald. Du får nemlig værktøjer for livet, der gør at du, også fremover, bliver “herre i eget hoved.”

Priser

En session varer 1 time og koster kr. 1.000,-.
Indledende session er dog altid på 1,5 time og koster det samme.

For virksomheder er prisen kr. 1.100,- plus moms pr. time.

De fleste klienter har brug for et sted mellem 5 og 6 sessioner.

Tidsbestilling

Du kan selv bestille tid lige her: Book tid

Der er mulighed for individuel- og gruppebehandling i Gentofte. Du kan også vælge behandling online, hvis du bor i andre dele af landet, i udlandet – eller har svært ved at forlade dit hjem.

 

 

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.