Hvad er HeartMath biofeedback meditation?

Når dit nervesystem trænger til ro

Når tanker og følelser raser i kroppen og styrer hverdagen i en negativ retning, så er det eneste man ønsker sig fred og ro. En magisk knap man kan slukke på, så man kan tænke en klar tanke og mærke sig selv.

HeartMath biofeedback meditation er hurtig og effektiv lindring til et overbelastet nervesystem. Du vil kunne mærke en positiv forskel i kroppen med det samme. Det gælder, hvad enten du lider af angst, stress, depression eller andre belastninger. Du får hjælp til at finde den ro, der er så umådelig svær at finde selv.

Men du behøver ikke at være plaget af stress eller angst for at have glæde af HeartMath sensoren. Biofeedback sensoren er også fantastisk, hvis du “bare” har lyst til at lære at meditere. Hvis du hører til dem der har prøvet at lære meditation utallige gange uden held, så er HeartMath noget for dig. Hvis du vil lære at meditere, så kan du få hjælp hos os, eller bestille en sensor i vores webshop her.

Vestens teknologi kombineret med Østens filosofi

HeartMath kombinerer Vestens teknologi og Østens ældgamle filosofier. Det er et prisvindende biofeedback meditationsystem udviklet på HeartMath Instituttet i USA. Daglig brug giver hurtigt ro og balance i et belastet nervesystem. HeartMath bliver hurtigt din nye, ”bedste ven” i en kaotisk hverdag. Og hver session tager kun ca. 10 minutter. 

Biofeedback1

Inner Balance Sensor fra HeartMath til iPhone og iPad

Inner Balance Sensor, hvordan?

Under træningen benytter man en lille øre-sensor (Inner Balance Sensor), der kobles til en iPhone eller en iPad via en gratis app. App’en viser konstant, hvordan dine tanker og følelser påvirker din hjerterytme og om du er i psykisk balance eller ubalance. Herefter guides du ind i en tilstand, hvor en kombination af åndedrætsteknik og et bestemt følelsesmæssigt fokus, får nervesystemet til at falde helt til ro.

Det er denne tilstand af indre fred dit nervesystem har “glemt” – og som skal genoprettes.

Den moderne teknologi hjælper dig altså til at finde den ro inden i, der er så svær at opnå selv. Sensoren fra HeartMath er et tilbud til helt almindelige mennesker om at bruge biofeedback på en videnskabelig baseret, målbar og effektivt måde. 

Hvordan hænger hjerterytme sammen med hvordan vi har det?

Når du er stresset, urolig, bange, ked af det eller ophidset bliver rytmen i dit hjerte uregelmæssig. Hjertet sender konstant signaler til hjernen via nervesystemet. Så snart hjernen opfanger disse urolige signaler, startes kroppens stressrespons automatisk. 

Det er ikke noget problem på den korte bane – det kan kroppen sagtens klare. Udfordringen er, hvis uro og angst efterhånden går hen og bliver din daglige følelsesmæssige diæt.

Når hjerterytmen (HRV’en, som er afstanden og rytmen imellem de enkelte pulsslag) – og derigennem kroppen – bringes ud af balance, forsvinder din indre ro som dug for solen. Rytmen i vores hjerte og vores følelser og tanker hænger nemlig uløseligt sammen. Når følelser og tanker ikke samarbejder, så mister vi vores evne til at balancere i hverdagens udfordringer.

Biofeedback/meditationens gavnlige virkninger

Så meditation via biofeedback kan bringe os tilbage til en mere direkte oplevelse af den kvalitet der er i  nærvær, klarhed, fokus, kreativitet og glæde. En oplevelse af at komme hjem til sig selv. For er der noget man er bange for, når nervesystemet er i ubalance over længere tid, så er det at man aldrig får det anderledes. Det kræver dog at du bruger sensoren 1-2 gange daglig á ca. 10 minutter.

HeartMath’s biofeedback bruges af Team Danmark

Team Danmark bruger HeartMath’s biofeedback i forbindelse med restitution. De har brugt HeartMath teknologien til at lære deres topatleter at slappe af og restituere sig i London i 2012 og i Rio i 2016.
I Ud & Se med DSB fra juli/august 2016, kan du læse om hvordan OL skytten Torben Grimmel bruger HeartMath’s biofeedback til at komme i “the zone”.

 

Updating…
  • Ingen produkter i kurven.