OBS! Det er Belinda Donkin der står for al behandling og undervisning. HeartTeam er blot klinikkens navn.

Effektiv korttidsbehandling af angst

– Siger du ind imellem nej tak til rejser, sammenkomster med kollegerne, fester eller familiefødselsdage? Har du svært ved at sove alene, gå i et supermarked, gå i bad uden at døren står vidt åben, køre bil (og slet ikke på motorvej), spise når nogen ser på eller at tage toget? Ikke fordi du ikke har lyst, men fordi du er bange for at aktivere din angst? Kredser dine tanker konstant om “hvad nu hvis…..” – og bruger du rigtig meget tid på Google (især sent om aftenen og om natten) for at forsøge at berolige dig selv, men uden held?

Hvis du kan genkende bare en del af ovenstående, så skal du læse videre nu.

Derfor har du det dårligt

Den nyeste forskning viser, at det er den store mængde af tid og opmærksomhed, du bruger på bekymringer, negative tanker og grublerier, der er den egentlige årsag til at du har det dårligt. Alle mennesker har nemlig negative tanker, det er helt normalt. Men det er ikke alle mennesker der bruger en god del af deres vågne tid på at rode med dem.

Og selv om du virkelig gerne selv vil holde op med at have det sådan, så er den dårlige nyhed, at det ikke er en tilstand du rationelt kan tænke sig ud af. Tvært imod, så er det at du konstant tænker over det, med til at vedligeholde din angst. Den gode nyhed er, at det kan der gøres noget ved.
85 % behøver nemlig kun 4-6 sessioner for at være godt videre og kunne sige endegyldigt farvel til deres angst.

Hvad nu hvis jeg aldrig får det bedre?  

8 ud af 10 af samtlige mine klienter kan mærke en positiv ændring på deres symptomer, allerede efter første behandling. Det giver håb. For er der noget man er bange for når man har angst, så er det at man aldrig får det bedre.

Hvis du bøvler med angst, er du bestemt ikke alene. Hver fjerde eller femte danskere vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve angst. Angst er en tilstand, der kan gøre livet næsten ubærligt at leve og som kan medføre stor social isolation. Det er en følelse af at miste kontrollen med sit liv, og med alt det der før var “normalt”.

Symptomer på angst

Måske oplever du at angsten opstår helt uden varsel. Det kalder man panikangst. For andre er angsten en konstant medspiller, der præger næsten alle aspekter af livet. Det kalder man generaliseret angst. Symptomerne kan være, at dit hjerte hamrer i brystet og hænderne bliver klamme. Det kan føles som om verden trænger sig ind på livet af dig, eller at verden er uvirkelig. Du kan opleve at alting flimrer, få kvælningsfornemmelser og være reelt bange for at dø. Noget er gået galt og hele dit nervesystem reagerer, som om der var 50 sultne løver i hælene på dig. Sygdomsangst og OCD er andre aspekter af angst. Uanset hvilken type du kæmper med, er behandlingen næsten den samme. Du skal lære at bruge mindre tid og opmærksomhed på at gruble og bekymre dig.

For andre mennesker kan symptomerne synes irrationelle, uforståelige og helt ude af proportioner med virkeligheden. Men for dig der oplever angsten, er det mere end virkeligt. Hele kroppens alarmsystem er tunet ind på kamp eller flugt. Din rationelle hjerne (pandelapperne) er sat fuldstændig ud af spillet – og du er uden for rækkevidde af sund fornuft.

I løbet af kort tid vil hele dit nervesystem køre på fuldt blus, og sende signaler ud om, at verden er et farligt sted at være. Pludselig er du i konstant alarmberedskab og din krop får aldrig rigtig mulighed for at restituere sig. Det er en tilstand du ikke kan tænke dig ud af, på et rationelt niveau og inden du får set dig om, er det at være i konstant alarmberedskab blevet kroppens normaltilstand.

Bekymringer, grublerier og negative tanker

Oven i det – og ikke mindst på grund af det – kæmper du  formentlig med bekymringstanker om fremtiden og grublerier om fortiden. Et lille rødt mærke på armen kan blive til et sikkert tegn på kræft. Kommer kæresten 5 minutter for sent, ligger han helt sikkert død på motorvejen. Politiet ringer på lige om lidt. Var det ikke en sirene fra en ambulance jeg hørte lang væk? Jeg skal være alene resten af mit liv. Huset skal sælges, børnene vokser op som kriminelle, fordi de ingen far har haft – osv. osv. Der opstår et pinefuldt bombardement af negative tanker, som du ikke kan aflede med viljens kraft eller fornuften. Hos nogle mennesker kører disse bekymringer og grublerier i næste alle vågne timer.

Hvorfor udvikler nogle mennesker angst – og andre ikke?

Negative tanker opstår hos os alle i større eller mindre grad. Det er helt normalt. De kaldes triggertanker, hvis de udløser en strøm af bekymringer og/eller grublerier. Og bekymringerne og grublerierne bliver der skruet op for hos os alle, når vi i perioder er ekstra belastede. Hos mennesker der ikke lider af angst, vil bekymringerne og grublerierne hurtigt miste deres kraft, løbe tør for brændstof – og opmærksomheden vil naturligt rette sig imod noget andet.  Men har du angst, tror du ikke at det kan lade sig gøre at styre tankerne. Du bliver til en lille båd uden sejl og ror, der bliver kastet rundt på et stormfuldt hav. Når det har stået på tilstrækkelig længe, mister kroppen sin evne til at restituere sig og angsten bliver mere eller mindre til en normaltilstand. Vores krop og sind kan ikke mere slappe tilstrækkeligt af og er i konstant alarmberedskab.

BehandlingenKontaktknap, ny

Det første skridt vi tager sammen, sigter målrettet imod at få løst op for dit belastede nervesystem. Det er her HeartMath introduceres. At lære at bruge HeartMath  handler ikke om at sidde i halvmørke, i lotusstilling, med en røgelsespind i øret i timevis. Glem alt om alternativ behandling. Det er en moderne, vestlig metode mod angst, stress og depression, der kun tager 10 minutter. Det er helt simpelt, og alle kan lære det. Allerede efter vores første session, vil du mærke tydelige tegn på bedring. Det er med til at give dig håb. De angste tanker og følelser, der før stod i kø, vil være trådt mere i baggrunden. Dit åndedræt er roligere – og de fysiske symptomer fra din krop er mindsket eller helt væk.

Metoden er udviklet af The HeartMath Institute i Californien, og er noget af det mest effektive og simple mod angstsymptomer. Det er denne metode jeg har arbejdet med igennem mere end 10 år. Det er bl.a den fortsatte anvendelse af metoden der gør at angsten ikke vender tilbage. Selve øvelsen, der beroliger nervesystemet, tager som sagt kun 10 minutter og alle kan lære det, selv mindre børn.

Metakognitiv terapi

I den metakognitiv terapi arbejder vi med at gøre dig mere bevidst, om de tanker og følelser, der tidligere har styret dit liv i en uheldig retning. Alle mennesker har negative tanker, bekymringer og grublerier. Det er fuldstændig normalt. Det er, som sagt, først når vi begynder at beskæftige os overdrevent med de negative tanker, bekymringerne og grublerierne, at de får magt over os. I vores samtaler lærer du, ved hjælp af metakognitive værktøjer, at tage styringen over dine tanker tilbage. At lade de tanker, der ikke bidrager med noget, være – uden at give dem opmærksomhed. Med andre ord: Du lærer at “lade lortet være”.

Metakognitiv terapi er en enormt effektiv terapiform, hvor du hurtigt vil opleve at få mere ro, klarere tanker og mere energi. Selv små ændringer i din måde at tænke på og måde at opleve livet på, kan give meget store ændringer ift. livsglæde, mening og følelsen af at høre til i verden.

Behandlingsgaranti

Behandlingen med Metakognitiv terapi og HeartMath, som jeg bruger i kombination, er så effektiv, at oplever du ikke en mærkbar effekt, allerede efter første behandling, er behandlingen uden omkostning for dig.

Metakognitiv terapi er den mest udbredte i forhold til behandlingen af angst i Norge og anbefales af den britiske sundhedsstyrelse, som den behandling der er mest effektiv til behandling af angstlidelser. HeartMath, der er en videnskabelig udviklet metode mod angst, stress og depression, har igennem de sidste 3 årtier hjulpet tusindvis af mennesker tilbage til et godt liv.

Din indsats

Du skal være indstillet på, at behandlingerne kun virker, hvis du bruger tid på at øve dig hjemme – imellem samtalerne. Det betyder, at du skal afsætte 3 x 10 minutter til træning af HeartMath og øve dig i arbejde med små træningsøvelser. Men bare rolig – du bliver hurtigt afhængig og vil ikke undvære det. Til gengæld kan jeg så garantere, at du hurtigt vil få det bedre.

Du kan læse mere om hvad mine klienter siger om behandlingerne her:

Priser

En session varer 1 time og koster kr. 1.100,-.
Indledende session er dog altid på 1,5 time og koster det samme.

For virksomheder er prisen kr. 1.100,- plus moms pr. time.

De fleste klienter har brug for et sted mellem 4 og 6 sessioner.

Tidsbestilling

Du kan selv bestille tid lige her: Book tid

Der er mulighed for behandling i Gentofte – eller på Skype, hvis du bor i andre dele af landet, eller har svært ved at forlade dit hjem.

 

 

 

 

 

 

Updating…
  • Ingen produkter i kurven.