Effektiv korttidsbehandling af angst

– Siger du ind imellem nej tak til rejser, sammenkomster med kollegerne, fester eller familiefødselsdage? Har du svært ved at sove alene, gå i et supermarked, gå i bad uden at døren står vidt åben, køre bil eller at tage toget? Ikke fordi du ikke har lyst, men fordi du er angst for angsten – og er bange for at aktivere den?

Derfor har du det dårligt

Den nyeste forskning viser, at det er den store mængde af tid, du bruger på bekymringer, negative tanker og grublerier, der er den egentlige årsag til at du har det dårligt. Den gode nyhed er, at det kan der gøres noget ved. 80-90% behøver nemlig kun 5-7 sessioner for at være godt videre.

HeartMath og metakognition mod angst 1

HeartMath og metakognition mod angst1

Angst som tilstand

Hvis du bøvler med angst, er du bestemt ikke alene. Hver fjerde eller femte danskere vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve angst. Angst er en tilstand, der kan gøre livet næsten ubærligt at leve og som kan medføre stor social isolation. Det er en følelse af at miste kontrollen med sit liv, og med alt det der før var “normalt”.

Jeg arbejder (som den eneste i Danmark) med en kombination af HeartMath meditation og metakognitiv terapi i behandlingen mod angst. Stort set alle mine klienter kan mærke en positiv ændring på deres symptomer, allerede efter første behandling. Det giver håb. For er der noget man er bange for når man har angst, så er det at det aldrig går væk.

 

Symptomer på angst

Måske oplever du at angsten kommer og går uden varsel. Det kalder man panikangst. For andre er angsten en konstant medspiller, der præger næsten alle aspekter af livet. Det kalder man generaliseret angst. Symptomerne kan være at dit hjerte hamrer i brystet og hænderne bliver klamme. Det kan føles som om verden trænger sig ind på livet af dig, eller at verden er uvirkelig. Du kan opleve at alting flimrer, få kvælningsfornemmelser og være reelt bange for at dø. Noget er gået galt og hele dit nervesystem reagerer som om der var 50 sultne løver i hælene på dig.

 

For andre mennesker kan symptomerne synes irrationelle, uforståelige og helt ude af proportioner med virkeligheden. Men for dig der oplever angsten er det mere end virkeligt. Hele kroppens alarmsystem er tunet ind på kamp eller flugt. Din rationelle hjerne (pandelapperne) er sat fuldstændig ud af spillet og lige der er du uden for rækkevidde af sund fornuft.

 

I løbet af kort tid vil hele dit nervesystem køre på fuldt blus, og sende signaler ud om, at verden er et farligt sted at være. Pludselig er du i konstant alarmberedskab og din krop får aldrig rigtig mulighed for at restituere sig. Det er en tilstand du ikke kan tænke sig ud af, på et rationelt niveau og inden du får set dig om, er “alarm, farligt, pas på” blevet kroppens normaltilstand.

 

Bekymringer, grublerier og negative tanker

Oven i det – og ikke mindst på grund af det – kæmper du  formentlig med bekymringstanker om fremtiden og grublerier om fortiden. Et lille rødt mærke på armen kan blive til et sikkert tegn på kræft. Kommer kæresten 5 minutter for sent, ligger han helt sikkert død på motorvejen. Politiet ringer på lige om lidt. Var det ikke en sirene fra en ambulance jeg hørte lang væk? Jeg skal være alene resten af mit liv. Huset skal sælges, børnene vokser op som kriminelle, fordi de ingen far har haft – osv. osv. Der opstår et pinefuldt bombardement af negative tanker, som du ikke kan aflede med viljens kraft eller fornuften. Hos nogle kører disse bekymringer og grublerier i næste alle vågne timer.

 

Negative tanker opstår hos os alle i større eller mindre grad. Det er helt normalt. De kaldes triggertanker og udløser en strøm af bekymringer. Hos mennesker der ikke lider af angst vil bekymringerne hurtigt miste deres kraft, løbe tør for brændstof – og opmærksomheden vil naturligt rette sig imod noget andet. Men har du angst tror du ikke at det kan lade sig gøre at styre tankerne. Du bliver til en lille båd uden sejl og ror, der bliver kastet rundt på et stormfuldt hav.

 

Behandlingen

HeartMath og metakognition mod angst 2

HeartMath og metakognition mod angst 2

Det første skridt vi tager sammen sigter målrettet mod at få løst op for dit plagede nervesystem. Det er HeartMath meditation. Det er super simpelt, og alle kan lære det. Allerede efter vores første session sammen vil du føle tydelige tegn på bedring. Det er med til at give dig håb. De angste tanker og følelser, der før stod i kø, vil være trådt mere i baggrunden. Dit åndedræt er roligere – og de fysiske symptomer fra din krop er mindsket eller helt væk.

Meditationen er udviklet af The HeartMath Institute i Californien, og er noget af det mest effektive og simple mod angstsymptomer. Det er denne metode jeg har arbejdet med igennem mere end 10 år. Det er bl.a den fortsatte anvendelse af meditation der gør at angsten ikke vender tilbage. Selve meditationen tager kun 10 minutter og alle kan lære det, selv mindre børn.

 

Metakognitiv terapi

Den metakognitiv terapi er det næste trin vi arbejder med. Her arbejder vi med at gøre dig bevidst om de tanker og følelser der tidligere har styret dit liv i en uheldig retning. Du lærer at tanker “kun” er tanker. Og at tanker har kun den værdi eller kraft vi tillægger dem. Tanker kommer og tanker går. Det er først når vi begynder at beskæftige os overdrevent med tankerne, at de får magt over os. I vores samtaler lærer du, ved hjælp af metakognition, at tage styringen over dine tanker tilbage. At lade de tanker der ikke bidrager med noget være, uden at give dem opmærksomhed. Med andre ord: Du lærer at “lade lortet være”.

 

Metakognitiv terapi er en enormt effektiv terapiform, hvor du hurtigt vil opleve at få mere ro, klarere tanker og mere energi. Selv små ændringer i din måde at tænke på og måde at opleve livet på, kan give meget store ændringer ift. livsglæde, mening og følelsen af at høre til i verden.

 

Din indsats

Du skal være indstillet på, at behandlingerne kun virker, hvis du er committet til at arbejde med tingene hjemme – imellem samtalerne. Det betyder, at du skal afsætte 3 x 10 minutter til træning af meditation mod angst daglig og til at integrere små øvelser i din hverdag. Men bare rolig – du bliver hurtigt afhængig og vil ikke undvære det. Til gengæld kan jeg så garantere, at du hurtigt vil få det bedre.

Du kan læse mere om hvad mine klienter siger om behandlingerne her:

Priser

En session varer 1 time og koster kr. 1.100,- inkl. moms for private.
Indledende session er dog altid på 1,5 time og koster det samme.

For virksomheder er prisen kr. 1.100,- plus moms pr. time.

De fleste klienter har brug for et sted mellem 5 og 7 sessioner.

Tidsbestilling

Du kan selv bestille tid lige her: Book tid

Bliv ringet op

Skive en besked til mig her (husk mobilnummer), så ringer jeg dig op for en helt uforpligtende snak: Ja tak, ring mig gerne op

Der er mulighed for behandling i Gentofte – eller på Skype, hvis du bor i andre dele af landet, eller har svært ved at forlade dit hjem.

 

 

 

 

 

 

Updating…
  • Ingen produkter i kurven.